Blog

Ένας Υπέροχος Designer

September 6, 2019

-

Digital Up

enas-yperoxos-designer-1200x600

Υπάρχουν πολλές ονομασίες που προσδιορίζουν έναν Designer..Graphic Designer, Product Designer, Motion Designer,Digital Designer και συνεχίζεται…

Κάθε ένα έχει την δική του ξεχωριστή ιδιότητα αλλά όλοι χαρακτηρίζονται στη δουλειά τους από πολλά κοινά πράγματα:
1)    Χρόνος Υλοποίησης
2)    Ποιότητα και Αισθητική
3)    Δημιουργικότητα και Γρήγορη Ανταπόκριση στις απαιτήσεις

Το design για εμένα θέλει 3 βασικά πράγματα :
1)    Μεράκι
2)    Υπομονή…πολύ υπομονή
3)    Ταλέντο και δεξιότητα

Ο Designer συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές και τέχνες στη δουλειά του , όπως φωτογραφία, βίντεο, σχέδιο ή τυπογραφία κ.λπ. Όλα σε συνδυασμό με την πολλαπλή εργασία της ψηφιακής ή υλικής επικοινωνίας πολλών πελατών ταυτόχρονα! Ταυτόχρονα…ας την τονίσουμε την λέξη! Αυτό γίνεται καθημερινά οπότε και ανταποκρίνεται σε ένα μεγάλο εύρος project που αφορούν το κάθε ένα διαφορετικά θέματα.

Ο Designer είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί ταυτότητα, ύφος και χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα μοναδικό για τον πελάτη. Δίνει αξία λοιπόν στο υλικό ή άυλο προϊόν καθώς επηρεάζει με εικόνες, χρώματα, σχήματα ή σύμβολα, τους ανθρώπους. Ένας Designer συνδυάζει πολλά πράγματα για να καταλήξει ο πελάτης στο τέλος να πει «ωραία». Να δει δηλαδή κάτι που τον αντιπροσώπευσε. Ένα σύμβολο ή ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε και του άρεσε.  (Μετάφραση του ωραία με πολύ feedback από πίσω..)

Γι’αυτό και ο χρόνος που δίνουμε στον σχεδιαστή μας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Ένα βίντεο παρουσίασης της εταιρίας μας ή ένα logo, αλλιώς θα βγει σε 3 ημέρες και αλλιώς θα βγει σε 2 ώρες. Η ποιότητα όπως καταλαβαίνετε θα είναι διαφορετική. Βέβαια σκοπός μας πάντα είναι να φτάνουμε στο καλύτερο. Ίσως όμως δεν θα ήταν καλύτερο αντί για « Το θέλω σήμερα..» να είναι «Το θέλω τότε..σύμφωνα και με τις απαιτήσεις που χρειάζεται και από εσένα για να το σχεδιάσεις;»

Και εδώ θα μου πείτε. Ναι αλλά ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος;

Είμαι σίγουρη ότι εάν επικοινωνήσετε με το γραφιστικό μας τμήμα θα σας φέρουμε μια πλήρη απάντηση σύμφωνα με αυτό που επιθυμείτε να δημιουργείτε κάθε φορά!

~Good Design is obvious. Great Design is transparent~

Comments are closed here.