Blog

Τι είναι blog;

June 28, 2016

-

Digital Up

698x349

Ακόμα και στην Ελλάδα του 2016, σίγουρα κάποιοι δε γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη blog και πού μπορεί να τους χρησιμεύσει. Το συγκεκριμένο άρθρο δε θα ασχοληθεί με τα οφέλη του blogging ή με το πόσο μπορεί να ωφελήσει μία επιχείρηση, θα ασχοληθεί με τον ορισμό της λέξης blog, με το τι είναι και το τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό.

Τα blog δεν έχουν πάντα προσωπικό χαρακτήρα. Αυτή είναι μία λανθασμένη αντίληψη που έχουν πολλοί από εμάς ακόμα και στις μέρες μας. Συγκεκριμένα, το blog έχει ταυτιστεί με τον όρο «ηλεκτρονικό ημερολόγιο».Αυτή η αντίληψη φυσικά είναι λάθος. Η συγκεκριμένη χρησιμότητα είναι μία από τις πολλές που έχει ένα blog.Πλέον, τα blog χρησιμεύουν και σε πολλά άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, κάποιες εφημερίδες ενσωματώνουν κάποιο blog στην ιστοσελίδα τους ώστε να παρουσιάσουν εκεί τα άρθρα τους οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εταιρίες επίσης τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με τους πελάτες τους και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.Εκατοντάδες άτομα βρήκαν έξυπνη την ιδέα να μοιραστούν τις γνώσεις τους πάνω σε συγκεκριμένα θέματα (π.χ. μαγειρική), και πολλοί από αυτούς το έκαναν επάγγελμα. Οι άνθρωποι αυτοί εξασκούν το επάγγελμα του blogger και κερδίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα μέσα από αυτό.Γενικότερα, ακριβώς όπως υπάρχουν διαφορετικά περιεχόμενα στα διάφορα blog, έτσι υπάρχουν και διαφορετικά είδη ιστοσελίδων. Κάθε ένα από αυτά τα είδη εξυπηρετεί μία διαφορετική χρησιμότητα. Για παράδειγμα υπάρχουν ιστοσελίδες τύπου forum, άλλες που χρησιμοποιούν κώδικα HTML, άλλες που είναι τύπου blog κ.α.Το είδος της ιστοσελίδας που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι αυτό που θα μας εξυπηρετήσει καλύτερα. Μία εταιρία πχ. θα διαπιστώσει ότι είναι πιο απλό να χρησιμοποιήσει ένα forum απ’ ότι ένα blog για να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της.Το blog λοιπόν είναι ένα είδος ιστοσελίδας.Τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να διαφέρει από άλλα είδη ιστοσελίδας είναι τα παρακάτω:

  • Τα περιεχόμενά του δημοσιεύονται σε χρονολογική σειρά
  • Τα περιεχόμενα ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάσουν τα περιεχόμενά του
  • Οι blogger μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους
  • Παρέχει τη δυνατότητα Πολύ Απλής Διανομής –RSS περιεχομένου
  • Αν μία ιστοσελίδα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε σίγουρα ανήκει στην κατηγορία blog.

Πλέον τα blog εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς (όπως και ο ίδιος ο κόσμος του Internet άλλωστε), οπότε είναι δύσκολο να βρούμε έναν συγκεκριμένο σταθερό ορισμό για την έννοια«blog».

Comments are closed here.