Blog

Υποδεχόμαστε τη νέα γενιά Analytics, τα Google Analytics 4 (GA4) είναι γεγονός!

September 23, 2022

-

Zaxaroula Katradi

Από 1η Ιουλίου 2023, τα Google Universal Analytics θα σταματήσουν την καταγραφή μετρήσεων δίνοντας τη σκυτάλη πλέον στα Google Analytics 4!

 

Αυτή η αλλαγή δημιουργεί την ανάγκη στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν σωστή καταγραφή δεδομένων και να παραμένουν ενεργές στις τεχνολογικές εξελίξεις, την άμεση μετάβαση σε GA4.

 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πλοηγηθούν σε νέες προκλήσεις και παρέα με τα Google Analytics 4 μπορούν να κατανοήσουν τις πολύπλοκες διαδρομές πολλών πλατφορμών των πελατών τους και όλα αυτά δίνοντας πάντα προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών.

 

Το Google Analytics 4 έχει την ευελιξία να μετράει πολλά και διαφορετικά δεδομένα, παρέχοντας μια ισχυρή εμπειρία αναλυτικών στοιχείων. Πλέον χρησιμοποιούν την τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης που εμφανίζει και προβλέπει νέες πληροφορίες. Αυτή η τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης μπορεί επίσης να δημιουργήσει νέα κοινά χρηστών και να προβλέψει τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μετατροπών και πωλήσεων.

 

Το GA4 εστιάζει επίσης στο απόρρητο των πελατών. Αυτό έρχεται μπροστά σε ορισμένους από τους πιο πρόσφατους νόμους περί απορρήτου για το GDPR που θα δούμε να εξελίσσονται το 2023. Δεν βασίζεται αποκλειστικά σε cookies και χρησιμοποιεί ένα μοντέλο δεδομένων που λειτουργεί στηριζόμενο σε συμβάντα (events) για την παροχή μέτρησης, με επίκεντρο το τελικό χρήστη.

 

Τα Analytics 4 διαθέτουν ακόμη βελτιωμένη αλληλεπίδραση με άλλες υπηρεσίες της Google. Αυτό σημαίνει ότι συνοδεύεται από βελτιωμένες ενσωματώσεις με άλλες υπηρεσίες της Google, που στην πραγματικότητα διευκολύνουν τη χρήση των δεδομένων σας στο Analytics για τη βελτιστοποίηση των διαφημιστικών σας καμπανιών. Αυτή η βελτιωμένη αλληλεπίδραση μας επιτρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις σας, με βάση πραγματικές πληροφορίες.

 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τη νέα εποχή στον κόσμο των δεδομένων, το Google Analytics 4 έρχεται ως ένα πλέον απαραίτητο για την επιχείρησή σας εργαλείο ανάλυσης που παρέχει ανεκτίμητες πληροφορίες για το κοινό σας ή τη διαφημιστική σας στόχευση!

 

Επικοινωνήστε σήμερα για να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην επιχείρησή σας!

Comments are closed here.