Blog

(Ελληνικά) Το SEO σήμερα : Τί πρέπει να ξέρεις πραγματικά?

September 8, 2016

-

Anastasia Mitropoulou

bigstock-125540294-1600x800

Το SEO ( Search Engine Optimization ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της online παρουσία μας. Εσύ γνωρίζεις πόσο “μετράει” η επιχείρησή σου το 2016? Η Google είναι γνωστό ότι κάνει συχνά updates, αλλαγές στους αλγορίθμους και ανακατατάξεις. Σε συνδυασμό με τον τρόπο που επικοινωνεί η ίδια η Google αυτές τις αλλαγές, βρήκατε τη συνταγή για να μπερδευτείτε! Παρ’ όλα αυτά , υπάρχουν μερικές σημαντικές εξελίξεις του 2016 που πρέπει να γνωρίζεις. Εμείς θα σου επισημάνουμε τα πιο σημαντικά! 1. Το να είσαι “Mobile Friendly” δεν είναι αρκετό


Τον Μάρτιο του 2015, η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να αρχίσει να “τιμωρεί” τα websites που δεν έχουν συμβατότητα στις κινητές συσκευές :“Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices.”Με λίγα λόγια, αν το website σου δεν λειτουργούσε σωστά για τους χρήστες κινητών, θα υποβαθμιζόταν σε ένα σημαντικό βαθμό στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.Οι εταιρίες, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, άρχισαν να κάνουν τα website τους συμβατά με όλων των ειδών τις συσκευές και οθόνες, ώστε να πάρουν πίσω τα SEO αποτελέσματα που είχαν πριν. Η συμβατότητα στα κινητά έγινε ένα από τα καθοριστικά θέματα του SEO το 2015, με αποτέλεσμα πολλά brands να έχουν προσαρμοστεί πλήρως στη λειτουργία “Mobile Friendly”.Όπως τα πάντα στη ζωή, το SEO συνεχίζει να εξελίσσεται και μαζί του συνεχίζει και η σημασία του “Mobile friendliness”.Τι σημαίνει αυτό? Το site σου όχι μόνο πρέπει να είναι συμβατό με τις κινητές συσκευές, αλλά πρέπει να λειτουργεί καλά και να είναι ευπαρουσίαστο. Ο Jeff Bullas, σύμβουλος και γκουρού του Μάρκετινγκ, υπογραμμίζει τη σημασία του σχεδιασμού και της διαρρύθμισης των site στα κινητά το 2016 :Apart from making your website both mobile friendly and responsive to all devices, you need to go a little further. It means you need to have a mobile mindset for all of your website and product based decisions. Consider how your content will appear on a smartphone before finalizing your website, product pages, service pages and layouts.”Αυτό σημαίνει ότι η συμβατότητα στα κινητά τηλέφωνα δεν είναι αρκετή, πλέον είναι απαραίτητη η σωστή παρουσία σε αυτά. Πρέπει να δώσεις στους διαδικτυακούς επισκέπτες σου μέσω κινητού την ίδια οπτική και user-friendly εμπειρία που θα είχαν αν έμπαιναν στο website σου από τον υπολογιστή ή το laptop.Απαραίτητα βήματα :• Αναδιαμόρφωση των πιο σημαντικών σελίδων ( πχ να φτιαχτούν οι διαστάσεις των προϊόντων για να φαίνονται σωστά στις κινητές συσκευές κτλπ)• Φρεσκάρισμα της page-load ώρας• Update των ικανοτήτων του ecommerce στα κινητά έτσι ώστε να διευκολύνεις την αγοραστική διαδικασία των χρηστών.• Σχεδιασμός για μεγαλύτερα δάχτυλα ( Κι όμως ισχύει), γιατί κάνει πιο εύκολο το click• Βελτιστοποίηση των σελίδων για τοπικές έρευνες Πού καταλήγουμε? Οποιαδήποτε αδυναμία και να έχει η ιστοσελίδα σου, ήρθε η ώρα να τη διορθώσεις, ειδικά αν πρόκειται για κινητή συσκευή. Το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον το μέσο με το οποίο οι πελάτες σου συνδέονται μαζί σου κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.2. Τα ποιοτικά Backlinks είναι χρυσός!

Backlinks Icon Vector. Backlinks Icon Flat. Backlinks Icon Image. Backlinks Line icon. Backlinks Icon JPEG. Backlinks Icon JPG. Backlinks Icon EPS. Backlinks Icon Object. Backlinks Icon Graphic.
“Τhe more backlinks you have pointing back to your site, the more popular it will be”Αν ακούσεις κάποιον να λέει ότι τα backlinks είναι ξεπερασμένα, μην τον πιστέψεις! Στην πραγματικότητα είναι πιο σημαντικά από ποτέ.Αυτό συμβαίνει, γιατί οι μηχανές αναζήτησης και διάφοροι αλγόριθμοι όπως το PageRank έχουν αναπτύξει μία μέθοδο εκτίμησης της ποιότητας των link, ώστε να ανταμείψουν ή να “τιμωρήσουν” τα websites αναλόγως.Σύμφωνα με έρευνες, η ποιότητα των backlinks ήταν ένα από τα top χαρακτηριστικά των υψηλής απόδοσης website το 2015.Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα είναι αναγκαίο να έχει υψηλής ποιότητας backlinks από πηγές άξιες εμπιστοσύνης. Τα spammy backlinks θα προκαλούσαν στο site σου σοβαρές κυρώσεις από τον αλγόριθμο της Google.Για να αποκτήσεις backlinks που πραγματικά βοηθούν το site σου από πλευράς SEO, πρέπει να κάνεις κάποιες ενέργειες.• Κτίσιμο σχέσεων• Δημιουργία καμπανιών backlink που ενθαρρύνουν την αμοιβαιότητα από αξιόπιστες πηγές• Δημιουργία λίστας με σχετικές και έγκυρες ιστοσελίδες που αλληλεπιδρούν μαζί σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςn3. Η ποιότητα του περιεχομένου και η σχετικότητα είναι το παν!

3D Seo Content Crossword on white background

Το 2016 είναι η χρονιά για να εντείνεις το περιεχόμενο του διαδικτυακού σου ιστοτόπου. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον γεμίσεις με λέξεις κλειδιά ώστε να εξαπατήσεις τον αλγόριθμο της Google ή να αρχίσουν να πέφτουν βροχή τα blogs!Το 2016, η Google προσδωκεί την καλή ποιότητα περιεχομένου στα websites, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει πολύ εξελιγμένες μεθόδους για να ξεχωρίζει τα ποιοτικά από τα μη ποιοτικά.Στην πραγματικότητα, έχουν έναν μικρό «στρατό» από αξιολογητές που βαθμολογούν τα site με βάση την ποιότητα και την σχετικότητα του περιεχομένου τους στις σελίδες τους.Αυτά είναι κάποια tips για να αξιολογήσεις το δικό σου website :• Απέφυγε το διπλό περιεχόμενο. Οι πληροφορίες κάθε σελίδας πρέπει να είναι μοναδικές.• Το περιεχόμενό σου πρέπει να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα απέδειξε ότι όταν οι επισκέπτες σου μπαίνουν στο website σου έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.• Η κατάχρηση των λέξεων-κλειδιών είναι λάθος! Και σίγουρα πολύ ενοχλητικό να γίνεται σε μία ιστοσελίδα. Γράψε πιο φυσικά και αυθόρμητα και χρησιμοποίησε συνώνυμα ή αντώνυμα αν χρειαστεί• Η σαφής και εύκολη πλοήγηση και η διάταξη της σελίδας, είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Τα blocks κειμένου είναι πχ ένας bounce rate δολοφόνος! Τα έντονα γράμματα, η αρίθμηση και οι κουκίδες μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα στο γράψιμο και το περιεχόμενο. Τα blogs ή οι ιστοσελίδες με λιγότερες από 400 λέξεις δεν έχουν μεγάλη απήχηση στα Page Views ή στον αλγόριθμο της Google.• Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα σου το Google Search Console, για να διασφαλίσεις τις ενημερώσεις και τα τυχόν προβλήματα όσων αφορά την απόδοση της ιστοσελίδας σου.4. Η συνεχής μάθηση είναι προϋπόθεση
Η συνεχής εκπαίδευσή σου όσων αφορά το SEO είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, εξαιτίας της συνεχώς μεταβαλλόμενης καμπύλης SEO. Βρες καλές πηγές πληροφοριών , εγγράψου σε blogs και διάβασε άρθρα!Αλλά, επειδή αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο και κόπο, το καλύτερο απ’ όλα είναι να εμπιστευτείς τους ειδικούς με το SEO , ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Comments are closed here.